Bezoek

Metaalhof 57, Rotterdam

 

 

 
Bel

06 – 38 43 22 96

 

 

 
Mail

info@fysiosahiner.nl

 

 

 
Like

Facebook.com/FysioSahiner

 

 

 
Like

Instagram.com/fysiosahiner

 

Cupping, ook wel ‘koppen zetten’ genoemd, is een oude, traditionele behandelwijze tegen diverse aandoeningen. De twee meest gebruikte vormen van cupping-therapietechnieken zijn de Hijama en de Cupping. FysioSahiner is gespecialiseerd en gecertificeerd in het verzorgen van zowel Hijama als Cupping behandelingen.

Hijama therapie, ook wel ‘wet cupping’ genoemd, reinigt het lichaam van zuurrijke en giftige stoffen en voorkomt dat deze stoffen vermeerderen naarmate wij ouder worden.

Hierbij worden op bepaalde punten een kopje op de huid geplaatst en vacuüm getrokken. Daaropvolgend zullen de kopjes van de huid worden gehaald en zullen er minuscule krasjes op het desbetreffende gebied worden aangebracht. Tenslotte zullen de kopjes weer op dezelfde plaats worden teruggeplaatst, waardoor er door het vacuüm bloed vrij zal komen. Door middel van dit techniek zal het lichaam zich ontdoen van afvalstoffen en andere toxines.

Meridianen worden hierdoor ontdaan door stagnaties en wordt lokaal een sterke doorbloeding in en onder de huid bereikt. Hijama therapie heeft verschillende therapeutische toepassingen.

Hijama therapie ontdoet het lichaam van afvalstoffen en andere toxins

In tegenstelling tot de Hijama therapie zal bij de reguliere Cupping therapie c.q. ‘dry cupping’ geen minuscule krasjes worden aangebracht en zal er geen bloedverlies ontstaan. Dry cupping kan zowel lokaal toegepast worden als een algehele massage. Voor een algehele massage wordt gebruik gemaakt van massageolie zodat de kopjes makkelijker over de huid kunnen bewegen. Deze behandeling is te vergelijken met een intensieve bindweefselmassage. Dry cupping is geschikt en aan te raden voor mensen met stollingsproblemen, hartfalen, zwangeren en vrouwen die in hun menstruatie periode zitten.

Cupping is een vorm van intensieve bindweefselmassage

 

Cupping geeft een algehele boost aan de behandelde weefsels

Door de vacuüm trekkracht van de cup verbetert de doorbloeding in spieren en weefsels. Door de verhoogde aanvoer van zuurstofrijk bloed, glucose, mineralen en hormonen in de huid en het onderliggende bindweefsel, herstelt het behandelde gebied sneller en verminderen ontstekingen. De huid wordt losgemaakt van de onderliggende weefsels waardoor verklevingen en blokkades verdwijnen. De verbeterde drainage zorgt er bovendien voor dat vocht en afvalstoffen sneller kunnen worden afgevoerd. Cupping geeft een algehele boost aan de behandelde weefsels waardoor deze weer beter gaan functioneren.

Hernieuwde belangstelling onder meer bij sporters

Cupping wordt anno 2018 ingezet bij tal van klachten door onder meer fysiotherapeuten, schoonheidsspecialisten en artsen. Cupping kan onder meer nuttig zijn bij het behandelen van spierspanning, chronische spierpijn, rug-, nek-, en schouderklachten, oedeem, gewrichtspijn, verlies van elasticiteit van de huid, cellulite, darmklachten, fibromyalgia, littekens en stress.

De afgelopen jaren is cupping weer meer in de belangstelling komen te staan, onder meer bij (Olympische) sporters. Zij geven aan baat te hebben bij deze bijzondere massagevorm. Cupping activeert de bloedsomloop, de lymfestroom en stimuleert het bindweefsel. Cellen in het lichaam krijgen daardoor meer zuurstof en voedingsstoffen waardoor het celmetabolisme een boost krijgt, welke de (sport)prestaties bevorderen.