Bezoek

Metaalhof 57, Rotterdam

 

 

 
Bel

06 – 38 43 22 96

 

 

 
Mail

info@fysiosahiner.nl

 

 

 
Like

Facebook.com/FysioSahiner

 

 

 
Like

Instagram.com/fysiosahiner

 

Medical Taping is een vorm van tapen, waarbij kinesiotape wordt toegepast, om lichamelijke problemen te verhelpen en voorkomen. De elastische tape ondersteund het spierstelsel, lichaamseigen genezingsprocessen en beïnvloedt de neurologische en circulatoire systemen zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

Activeren in plaats van fixeren met daarbij behoud
van de volledige functionaliteit van de spieren

De achterliggende gedachte hierbij is dat spieren niet alleen invloed hebben op de bewegingen van het lichaam, maar bijvoorbeeld ook de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur beïnvloeden. Als de spieren niet goed werken, kan dat dus resulteren in uiteenlopende klachten en symptomen. Wanneer de niet goed functionerende spieren echter ondersteund worden met deze speciale elastische tape, zal dat het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleren.

Toen het concept verder werd ontwikkeld, bleek al snel dat de behandelingstechnieken zo veelzijdig zijn dat er naast de behandeling van spieren ook vele andere toepassingsgebieden bestaan. Nieuwe technieken en aanvullingen volgden elkaar in snel tempo op. Zo ontstonden er dus nieuwe behandelingsmethoden met kinesiotape, zoals “Medical Taping”, “Lymf Taping”, “Meridiaan Taping” en “Cross Taping”. Al deze methoden zijn vervolgens samengebracht in het Medical Taping Concept.
Inmiddels is het Medical Taping Concept wereldwijd bekend en wordt door diverse soorten professionele behandelaars binnen de gezondheidszorg toegepast.

De behandelmethode is uiterst effectief, pijnvrij en veilig

Verbluffende resultaten kunnen bereikt worden met het Medical Taping Concept, welk toegepast kan worden waaronder op blessures, borstkanker, COPD, enkelinstabiliteit, forse diastase, gebroken of gekneusde rib, hooikoorts, hoofdpijn en nekklachten, knieklachten, lage rugklachten, littekens, lopersknie, menstruatieklachten, schouderklachten, tennisarm, zweepslag en nog veel meer.

Het effect van Medical Taping op littekens

Een litteken is een blijvende afwijking van de huid dat resteert na genezing van een wond. Bij oppervlakkige beschadiging van de huid krijg je geen littekens, echter wanneer de lederhuid beschadigd is, wordt een litteken zichtbaar. Door spanning of te veel beweging van de wond krijgt de huid te weinig rust. Onder het huidoppervlak in het bindweefsel kan littekenweefsel ontstaan, ook wel fibrosering genoemd, hierdoor wordt het litteken duidelijker zichtbaar. Gefibroseerd weefsel, verse littekens, maar ook oudere en verkleefde littekens kunnen uitstekend behandeld worden middels Medical Taping.
De genezing zal versnellen, het litteken wordt minder diep, daarnaast zorgt de tape voor een soepelere huid. De behandeling dient geruime tijd te worden herhaald, echter zijn de resultaten prachtig. Na één behandelperiode is verbetering van de huid goed te zien, dit maakt voortzetten van de behandeling eenvoudiger.

Medical Taping kan oplossing bieden bij hooikoorts

De tape bevat geen medicinale toevoegingen en toch blijkt uit twee inventarisaties (pilots in 2016 en 2017) dat 84% flinke verlichting heeft door Medical Taping bij hooikoortsklachten. Het antwoord op de vraag hoe dat kan, lijkt vooral te zitten in de kalmerende werking die Medical Taping heeft op het allergisch reactiemechanisme en het bindweefsel. Bovendien prikkelt de tape via de huid het neurogene stelsel.

Het uitgangspunt van de elastische tapemethode is dat via een externe huidprikkeling reflectoir invloed kan worden uitgeoefend op de bij het innervatiegebied behorende weefselstructuren van ruggenmergsegmenten. De kinesiotape, die direct op de huid wordt aangebracht, stimuleert huidsensoren, die op hun beurt het neurogene stelsel in het lichaam prikkelen.

Heeft u interesse in Medical Taping, neemt u dan contact op met FysioSahiner.