Vanaf 1 januari 2020 kunt u in onze praktijk ook terecht voor shockwave therapie. Een bewezen effectieve behandeling bij klachten als schouderpijn, tennis- of golfarm, carpaal tunnel syndroom, hielspoor en diverse (chronische) peesklachten en ontstekingen.

Met shockwave therapie kan de oorzaak van de pijn rechtstreeks bij de oorsprong worden bestreden, zonder medicatie of chirurgie. Maximale resultaten kunnen bereikt worden in een minimum van tijd.

Shockwave is de ideale behandelingsmethode voor chronische en complexe musculoskeletale aandoeningen. De behandeling zorgt voor pijnvermindering, regeneratie van aangetast weefsel en afbraak van verkalkingen en fibrose.

Shockwave therapie is een innovatieve en doeltreffende behandeling met optimale resultaten

cts shockwave breed

Op basis van de aandoening wordt een Evidence Based programma geselecteerd voor de shockwave behandeling. Middels het patiënt gestuurd therapiesysteem wordt het behandelingsniveau aangepast. Een snel bewegend projectiel geeft zijn energie door aan de behandelkop. Zo worden radiale ‘shockwaves’ ofwel geluidsgolven gegenereerd, welke divergeren in het lichaam en opgenomen worden door de behandelde lichaamszone. Een behandeling duurt gemiddeld 10 tot 15 minuten.

Het sterkste bewijs voor de doeltreffendheid van shockwave therapie is er voor de behandeling van peesaandoeningen. Geluidsgolven stimuleren de natuurlijke genezingsprocessen en hebben een regeneratief en weefsel herstellend effect. De pijn neemt af, de motorische functie neemt toe en verkalkingen kunnen worden verminderd.

De ontwikkelingen zijn veelbelovend en leveren gunstige resultaten op. Het is bewezen dat shockwave therapie:

  • het spiergewicht verhoogt
  • spieratrofie doet afnemen
  • spiersterkte doet toenemen
  • de spiertonus doet afnemen
  • regeneratie stimuleert
  • en de functionele activiteit verhoogt